4 - 12 jaar | BSO

Buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-12 jaar

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Hun Wereld biedt u de mogelijkheid om uw gezinsleven en werk optimaal te combineren. U kunt gebruik maken van onze buitenschoolse opvang. Buitenschoolse opvang is een verzamelnaam voor alle vormen van kinderopvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Wij bieden voorschoolse opvang, naschoolse opvang, opvang tijdens studiedagen, opvang tijdens stakingsdagen en vakantieopvang.

De BSO is geopend van 07.00 uur tot 18.30 uur.

Twee BSO-groepen

Wij hebben twee BSO-groepen. Een grote BSO-groep, het Kabouterdorp, waar maximaal 22 kinderen gelijktijdig mogen verblijven onder begeleiding van 2 gediplomeerde beroepskrachten. Kabouterdorp is een verticale groepen voor kinderen van 4 tot 13 jaar.

En een kleine BSO-groep, het Sprookjesbos, waar maximaal 12 kinderen gelijktijdig mogen verblijven onder begeleiding van 1 gediplomeerde beroepskracht. Het Sprookjesbos is een horizontale groep met kinderen van 7 tot 13 jaar.

Wij hebben gekozen om de bezetting op de kleine BSO-groep, het Sprookjesbos, in te plannen als jongensgroep. Op deze groep werkt een mannelijke pedagogisch medewerker. Op die manier kunnen wij de groep jongens meer uitdaging bieden en beter inspelen op hun behoeftes. Jongens hebben over het algemeen andere behoeftes dan meisjes. Zij willen meer bewegen en ontdekken. Hoogleraar Marleen van Polanen, die betrokken was aan een onderzoek naar mannen in de kinderopvang zegt dat mannen unieke eigenschappen hebben. Ze hebben meer humor, zijn meer relaxt en hebben minder conflicten met kinderen. Vaak zijn mannen actiever.

Onze pedagogisch medewerker is leraar in de muziek en vindt het leuk om de kinderen voetbaltraining te geven. Natuurlijk is het mogelijk dat ook meisjes uit het Kabouterdorp deelnemen aan de voetbalwedstrijd als zij hier interesse in hebben.

Voorschoolse opvang

(alleen in combinatie met minimaal 1 dag naschoolse opvang per week)

Vanaf 07.00 uur kunnen kinderen gebracht worden. Ook bieden wij de mogelijkheid om de kinderen bij ons te laten ontbijten.

Transport

De BSO brengt de kinderen op tijd naar school, en na schooltijd haalt de kinderen op van verschillende basisscholen.

Vakantieopvang

In de vakantieperiodes bieden wij hele dagopvang aan. Wij zijn dan hele dagen geopend van 07.00 – 18.30 uur. Tijdens deze vrije weken maken we er voor de kinderen een zo leuk mogelijke tijd van. We maken regelmatig uitstapjes en ook ons activiteitenaanbod breiden we uit.

Maaltijden

Bij Hun Wereld kunt u rekenen op gezonde en verse voeding. Zowel op het kinderdagverblijf als BSO eten we minimaal 4 dagen per week een warme maaltijd met elkaar.

Hoe stimuleren wij uw kind?

Bij de BSO is er veel ruimte voor vrij spel. Daarnaast worden dagelijks activiteiten aan de kinderen aangeboden waarbij de kinderen zelf kunnen kiezen of ze hieraan mee willen doen. Natuurlijk gaan we ook regelmatig met de kinderen naar buiten.

Huiswerk kan op de BSO worden gedaan, waarbij de kinderen gebruik kunnen maken van een computer met internetverbinding. Onze pedagogisch medewerkers maken kinderen mediawijs bij ons. Gevaren van het internet worden besproken. Kinderen mogen de computers gebruiken voor educatieve doeleinde. Zo heeft Hun Wereld een licentie bij Squla. Met Squla kunnen kinderen alle basisschoolvakken oefenen in leuke games en quizzen.

Meer dan opvang

Bij Hun Wereld krijgen de kinderen meer dan alleen opvang.

Wij bieden u en uw kind:

Dutch Dutch English English